Krémová zemiakovo-zelerová polievka s mrkvou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
Reklama
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 gram múčne zemiaky, 100 gram zeler, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica maslo, 700 mililiter zeleninový vývar, 100 mililiter smotana na šľahanie, 1 kus veľká mrkva, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
1.
Zemiaky, zeler a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Opražíme v hrnci na masle, zalejeme vývarom a 15 až 20 minút varíme.
2.
Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, vmiešame smotanu a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
3.
Mrkvu ošúpeme a uvaríme v slanej vode. Nakrájame na hrubé kolieska, z ktorých vykrojíme kvetinky.
4.
Polievku naberieme do misiek, ozdobíme kvetinkami a vňaťou.