Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémová zemiakovo-zelerová polievka s mrkvou

Krémová zemiakovo-zelerová polievka s mrkvou

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 400 gram múčne zemiaky, 100 gram zeler, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica maslo, 700 mililiter zeleninový vývar, 100 mililiter smotana na šľahanie, 1 kus veľká mrkva, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

1.

Zemiaky, zeler a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Opražíme v hrnci na masle, zalejeme vývarom a 15 až 20 minút varíme.

2.

Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, vmiešame smotanu a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

3.

Mrkvu ošúpeme a uvaríme v slanej vode. Nakrájame na hrubé kolieska, z ktorých vykrojíme kvetinky.

4.

Polievku naberieme do misiek, ozdobíme kvetinkami a vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS