Krémové rezy z lístkového cesta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
35 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 1 balíček lístkové cesto, 150 gram kryštálový cukor, 1.5 balíček Zlatý klas, 500 gram hrudkovitý tvaroh, 400 mililiter mlieko, 100 mililiter olej, 3 kus vaječný žĺtok, 1 kus vajce, 6 kus vaječný bielok, 5 polievková lyžica kryštálový cukor
1.
Žĺtky a vajce vymiešame s cukrom. Pridáme Zlatý klas, tvaroh, mlieko, olej a poriadne zmiešame.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme. Musí byť trochu väčšie ako plech, aby masa nevytiekla. Zmiešané ingrediencie vylejeme na lístkové cesto. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
3.
Zo šiestich bielkov a z cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rovnomerne natrieme na upečený koláč. Dáme ešte zapiecť do rúry na 5 minút.