Krupicové halušky
30. 8. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:43)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 40 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 400 g hrubej krupice, 60 g masla, 500 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, ovocný džem, rozpustené maslo na pokvapkanie
Postup:
1. V menšom hrnci privedieme do varu mlieko s maslom a so soľou. Za stáleho miešania do mlieka prisypávame krupicu. Uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.
2. Do studenej kaše zapracujeme vyšľahané vajcia.
3. Z cesta lyžičkou odoberáme malé kúsky, ktoré povaríme v slanej vode, kým nevyplávajú na hladinu.
4. Halušky scedíme, prelejeme rozpusteným maslom a premiešame s džemom. Ihneď podávame.