Krúpková polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 gram slanina pancetta, 2 polievková lyžica olivový olej, 1 kus veľka cibuľa, 3 kus veľká mrkva, 2 vetvička stonkový zeler, 200 gram jačmenné krúpy, 2 kus bobkový list, 1 stonka tymian, 1 stonka rozmarín, 1.5 liter zeleninový vývar, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, strúhaný syr čedar a petržlenová vňať na podávanie
1.
Nakrájanú slaninu dáme do hrnca a opečieme dozlatista. Pridáme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú nakrájanú mrkvu, zeler a poriadne osolíme. Opekáme asi 8 minút.
2.
Pridáme krúpy, bylinky a vývar. Privedieme do varu a potom na miernom ohni varíme asi 45 minút. Občas premiešame.
3.
Odstránime bylinky, ochutíme soľou a korením, rozdelíme do misiek, posypeme strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.