Reklama

Kto má doma chlapa, vie, že bezmäsité jedlo sa ani neráta: Týmito 3 rezňami mu urobíte radosť

Chrumkavé rezne

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Kto má doma chlapa, vie, že bezmäsité jedlo sa ani neráta. Potešte svojho milého a pripravte mu poriadny kus mäsa. Bude vás nosiť na rukách.

Teľacie rezne Bohemia

6 porcií

800 g teľacích rezňov ● 400 g husacej pečene ● 200 ml oleja ● 500 g červenej a zelenej papriky ● 200 g paradajok ● 150 g červenej cibule
● 1 strúčik cesnaku ● soľ ● mletá červená paprika ● grilovacie korenie ● mleté čierne korenie ● 12 zemiakov

Červenú cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Papriku umyjeme a nakrájame na kocky. Paradajky ponoríme do vriacej vody, schladíme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Teľacie mäso prstami roztlačíme, okoreníme grilovacím a čiernym korením a osolíme. Vo veľkom hrnci speníme cibuľu na troche oleja. Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky. Povaríme do zhustnutia. Na panvici rozpálime menšie množstvo oleja, na ktorom opečieme mäso. Keď ho otočíme, poukladáme naň cesnak nakrájaný na tenké plátky. Husaciu pečeň vcelku opražíme na tuku tak, aby v strede zostala ružová. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osolíme, polejeme zvyšným olejom a vcelku upečieme na pekáči v rúre vyhriatej na
180 °C. Na tanier dáme zeleninovú zmes, na ňu položíme mäso a navrch plátok pečene. Podávame s opečenými zemiakmi nakrájanými na osminy.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 35 minút
Čas pečenia: 30 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Teľacie rezne Bohemia

 

Bravčové rezne s olivami

4 porcie

4 bravčové rezne po 150 g ● 2 strúčiky cesnaku ● 10 čiernych olív bez kôstky ● 600 g paradajok ● 500 ml hovädzieho vývaru ● olej na opekanie
● 1/2 ČL drvenej rasce ● soľ ● mleté čierne korenie

Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Olivy necháme odkvapkať. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrtiny. Umyté mäso osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom prudko opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme cesnak, pridáme paradajky. Podlejeme vývarom, pridáme olivy a rascu a krátko povaríme. Rezne vrátime do panvice a všetko dusíme 5 až 8 minút domäkka. Podľa potreby podlejeme ďalším vývarom. Podávame s dusenou ryžou.

Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 25 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Bravčové rezne s olivami

Chrumkavé rezne

4 porcie

4 väčšie rezne z kuracích pŕs ● 200 g staršieho bieleho chleba ● 2 vajcia ● 2 PL oleja ● 3 až 4 PL mlieka ● 30 g hladkej múky ● mleté čierne korenie ● soľ

Kuracie prsia nakrájame na 16 kusov. Rezníky jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme s olejom a zmiešame s rozdrobenou chlebovou striedkou a rozriedime mliekom. Rezne najprv obalíme v múke, potom v chlebovom cestíčku. Poukladáme na vymastený plech a pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Chrumkavé rezne podávame so zemiakovým šalátom.

Náš tip: Do chlebového cestíčka pridajte aj nastrúhaný parmezán.

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Chrumkavé rezne

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.