Kubánska torta
21. 12. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:47)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 60 minút, Čas pečenia: 25 až 30 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 3 vajcia 125 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 3 lyžice studenej vody, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, 4 banány
Čokoládový krém: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 150 g masla (Hery), 150 g čokolády na varenie
Postup:
1. Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a došľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľaháme žĺtky a múku. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy (boky nemastíme). Dáme upiecť do vyhriatej rúry.
(20 minút)
2. Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame s maslom a cukrom do penista. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, odstavíme, necháme vychladnúť a tekutú pridáme do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme
do krému. (20 minút)
3. Po vychladnutí na korpus pokladieme banány nakrájané na tenké kolieska. Na ne nanesieme čokoládový krém. Vrch uhladíme a tortu dáme aspoň na 24 hodín vychladiť do chladničky.
(20 minút)
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4