Kura na horčici
23. 7. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 35 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kura, 4 plátky slaniny, 3 lyžice horčice, 100 ml bieleho vína, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Kura umyjeme a rozštvrtíme. Osolíme, okoreníme a dobre potrieme horčicou. Na každý kúsok kuraťa položíme plátok slaniny a upevníme špáradlom.
10 minút
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Poukladáme ju na dno pekáča a pokvapkáme olejom. Na cibuľu poukladáme kura.
10 minút
3. Do pekáča nalejeme víno a dostatočné množstvo vody. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Podávame s dusenou ryžou.
10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4