Kurací šalát s jablkami a vajcami
5. 7. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)
Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 300 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 2 jablká, 1 malý zeler, 1 malý téglik bieleho jogurtu, 100 g majonézy, 1 PL oleja, šťava z 1 citróna, soľ, mleté biele korenie, štipka kryštálového cukru, 3 vajcia natvrdo, petržlenová vňať na posypanie
Postup:
1. Mäso oberieme od kostí a nakrájame na kúsky. Zeler ošúpeme, nakrájame na rezance a na rozpálenom oleji orestujeme do polomäkka. Počas opekania zeler osolíme.
2. Odstavíme, necháme vychladnúť a zmiešame s mäsom. Jablká umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a zamiešame do šalátu.
3. Majonézu zmiešame s jogurtom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, primiešame do šalátu. Šalát osolíme, osladíme, okoreníme a pred podávaním necháme vychladiť. Šalát rozdelíme do misiek, obložíme mesiačikmi vajec a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s bielym pečivom.