Kuracie kapsy
5. 3. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Archív
5 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 55 MINÚT
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
500 g kuracích pŕs (5 ks), 150 g brokolice, 150 g syra Niva, 1 vajce, 1 téglik šľahačkovej smotany, strúhanka, soľ, olej, mleté biele korenie.
POSTUP:
1. Umyté a osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky.
2. Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu vidličkou rozmliaždime a premiešame s postrúhaným syrom a vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
3. Mäsové kapsičky naplníme brokolicovou zmesou, spojíme špáradlom a na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka. Do šťavy na záver prilejeme šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania 2 minúty povaríme. Podávame s opekanými zemiakmi.