Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie mäsko obľubujú deti aj dospelí: Skúste 3 tipy na sýty obed, VŠETKY taniere budú prázdne

Thajská kuracina

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Milujú ju deti aj dospelí. Chutné mäsko s lahodnou omáčkou a ryžou alebo cestovinami je rýchly a jednoduchý spôsob, ako nasýtiť celú rodinu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Skúste 3 tipy na sýty obed, VŠETKY taniere budú prázdne

    Soté na karí s hruškami

    4 porcie

    2 rezne kuracích pŕs ● 400 ml hruškovej šťavy ● 2 PL korenia karí ● 5 PL sójovej omáčky ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 ČL oregana ● 2 zavárané hrušky ● olej ● soľ

    Na troche oleja opečieme dosklovita cibuľu nakrájanú najemno. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kúsky. Krátko orestujeme, pridáme karí, oregano, sójovú omáčku a soľ. Podlejeme hruškovou šťavou a na miernom ohni za občasného premiešania dusíme asi 20 minút. Do soté pridáme prelisovaný cesnak a nakrájané hrušky. Premiešame a ešte 5 minút podusíme. Hotové soté podávame s dusenou ryžou.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Soté na karí s hruškami

    Thajská kuracina

    3 porcie

    500 g kuracích pŕs ● škrobová múčka ● 50 ml oleja ● soľ ● 1 ČL korenia karí ● sójová omáčka ● worcesterská omáčka ● 200 ml kokosového mlieka ● 1 mrkva ● 100 g zelených fazuliek ● 1 jablko ● štipka kurkumy ● štipka mletého zázvoru

    Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky. V mise zmiešame mäso a trochu škrobovej múčky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné prúžky. Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. V panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme. Pridáme mrkvu, zelenú fazuľku a jablko. Zmes osolíme, pridáme korenie karí, kurkumu, zázvor, sójovú a worcesterskú omáčku. Všetko podlejeme kokosovým mliekom, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s dusenou ryžou.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Thajská kuracina

    Prsia na červenom karí

    4 porcie

    400 g kuracích pŕs ● 50 ml oleja ● 50 g červenej cibule ● 300 ml kokosového mlieka ● 50 g červenej karí pasty ● 30 ml rybacej omáčky ● 100 g paradajok ● 2 papričky čili ● citrónová tráva ● 10 ml sezamového oleja ● 20 g čerstvého zázvoru ● 1 limetka ● čerstvý koriander na ozdobenie

    Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na rozpálenom oleji. K mäsu prilejeme kokosové mlieko, pridáme nasekaný zázvor, karí pastu, citrónovú trávu, nakrájané paradajky, rybaciu omáčku, sezamový olej a nakrájanú cibuľu. Dôkladne premiešame a na miernom ohni podusíme 10 minút. Mäso odstavíme a preložíme do misiek. Ozdobíme nasekanými papričkami čili, koriandrom a mesiačikom limetky. Podávame s dusenou ryžou.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: Dušan Křístek

    Kuracie prsia na červenom karí

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.