Reklama

Kuracie mäsko obľubujú deti aj dospelí: Skúste 3 tipy na sýty obed, VŠETKY taniere budú prázdne

Thajská kuracina

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Milujú ju deti aj dospelí. Chutné mäsko s lahodnou omáčkou a ryžou alebo cestovinami je rýchly a jednoduchý spôsob, ako nasýtiť celú rodinu.

Soté na karí s hruškami

4 porcie

2 rezne kuracích pŕs ● 400 ml hruškovej šťavy ● 2 PL korenia karí ● 5 PL sójovej omáčky ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 ČL oregana ● 2 zavárané hrušky ● olej ● soľ

Na troche oleja opečieme dosklovita cibuľu nakrájanú najemno. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kúsky. Krátko orestujeme, pridáme karí, oregano, sójovú omáčku a soľ. Podlejeme hruškovou šťavou a na miernom ohni za občasného premiešania dusíme asi 20 minút. Do soté pridáme prelisovaný cesnak a nakrájané hrušky. Premiešame a ešte 5 minút podusíme. Hotové soté podávame s dusenou ryžou.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 25 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Soté na karí s hruškami

Thajská kuracina

3 porcie

500 g kuracích pŕs ● škrobová múčka ● 50 ml oleja ● soľ ● 1 ČL korenia karí ● sójová omáčka ● worcesterská omáčka ● 200 ml kokosového mlieka ● 1 mrkva ● 100 g zelených fazuliek ● 1 jablko ● štipka kurkumy ● štipka mletého zázvoru

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky. V mise zmiešame mäso a trochu škrobovej múčky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné prúžky. Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. V panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme. Pridáme mrkvu, zelenú fazuľku a jablko. Zmes osolíme, pridáme korenie karí, kurkumu, zázvor, sójovú a worcesterskú omáčku. Všetko podlejeme kokosovým mliekom, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s dusenou ryžou.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 25 minút

Zdroj: Shutterstock

Thajská kuracina

Prsia na červenom karí

4 porcie

400 g kuracích pŕs ● 50 ml oleja ● 50 g červenej cibule ● 300 ml kokosového mlieka ● 50 g červenej karí pasty ● 30 ml rybacej omáčky ● 100 g paradajok ● 2 papričky čili ● citrónová tráva ● 10 ml sezamového oleja ● 20 g čerstvého zázvoru ● 1 limetka ● čerstvý koriander na ozdobenie

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na rozpálenom oleji. K mäsu prilejeme kokosové mlieko, pridáme nasekaný zázvor, karí pastu, citrónovú trávu, nakrájané paradajky, rybaciu omáčku, sezamový olej a nakrájanú cibuľu. Dôkladne premiešame a na miernom ohni podusíme 10 minút. Mäso odstavíme a preložíme do misiek. Ozdobíme nasekanými papričkami čili, koriandrom a mesiačikom limetky. Podávame s dusenou ryžou.

Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 15 minút

Zdroj: Dušan Křístek

Kuracie prsia na červenom karí

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.