Kuracie prsia s haluškami
15. 5. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:26)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 20 minút. Čas opekania: 10 minút. Čas varenia: 10 minút.
Potrebujeme (na 6 porcií): 700 g kuracích pŕs, grilovacie korenie, olivový olej, 600 g hrubej múky, 500 g mrazeného špenátu, 3 vajcia, 1 črievko topeného syra, 150 g plesňového syra, 2 PL škrobovej múčky, 200 ml mlieka, 150 ml kyslej smotany, 1 cibuľu, vegetu, soľ, olej na vyprážanie
Takto sa to podarí:
1 Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké medailóniky. Posypeme ich korením na grilovanie, pokvapkáme olejom a opražíme na panvici.
2 Z hrubej múky, rozmrazeného špenátu a 2 vajec vymiešame cesto. Do vriacej vody nahádžeme halušky, uvaríme a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji orestujeme. Pridáme oba druhy syra a necháme prevariť na miernom ohni.
3 Omáčku zahustíme škrobovou múčkou a vajcom rozšľahaným v mlieku. Takmer vychladnutú omáčku zjemníme kyslou smotanou. Dochutíme soľou a vegetou. Halušky prelejeme syrovou omáčkou a servírujeme s opečenými kuracími prsami.