Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia s karí a jablkom

Kuracie prsia s karí a jablkom

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 4 ks kuracích pŕs, 100 g mandľových lupienkov, 1 jablko, 2 lyžice masla, soľ, brusnicový džem, mleté biele korenie, korenie karí

Postup:

1. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a jemne ochutíme korením karí. V panvici rozpustíme maslo, na ktorom mäso z oboch strán opečieme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

2. Jablko umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hrubšie kolieska. Vo výpeku z mäsa jablko krátko opečieme. Mandľové lupienky opečieme na suchej panvici dozlatista.

3. Mäso preložíme na tanier a posypeme opečenými lupienkami. Navrch rozložíme opečené plátky jablka. Nakoniec ozdobíme brusnicovým džemom. Ako prílohu podávame ryžu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS