Kuracie prsia s karí a jablkom
22. 2. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:37)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 4 ks kuracích pŕs, 100 g mandľových lupienkov, 1 jablko, 2 lyžice masla, soľ, brusnicový džem, mleté biele korenie, korenie karí
Postup:
1. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a jemne ochutíme korením karí. V panvici rozpustíme maslo, na ktorom mäso z oboch strán opečieme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
2. Jablko umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hrubšie kolieska. Vo výpeku z mäsa jablko krátko opečieme. Mandľové lupienky opečieme na suchej panvici dozlatista.
3. Mäso preložíme na tanier a posypeme opečenými lupienkami. Navrch rozložíme opečené plátky jablka. Nakoniec ozdobíme brusnicovým džemom. Ako prílohu podávame ryžu.