Kuracie prsia s mozzarellou
23. 7. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
4 porcie
Potrebujeme: 4 ks kuracích pŕs 2 paradajky, 2 balenia syra mozzarella grilovacie korenie, korenie Stejk, mleté čierne korenie soľ, 1 kg zemiakov, olej Šalát: 1 čínska kapusta strúčik cesnaku, ocot, cukor, soľ, olej
Postup:
1. Umyté osušené kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, korením Stejk, pokvapkáme olejom a necháme pol hodinu marinovať.
2. Marinované mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, domäkka podusíme a odložíme na tanier.
3. Paradajky pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme a vo výpeku z mäsa opečieme z oboch strán, odstavíme a na teplé kolieska poukladáme plátky mozzarelly, ktoré necháme roztopiť. Paradajky so syrom uložíme na mäso.
4. Zemiaky so šupkou umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, z vrchnej strany nakrojíme na vejárik, potrieme olejom, dobre osolíme, reznou stranou uložíme na vymastený plech a upečieme.
5. Šalát: Čínsku kapustu natrháme na menšie kúsky a zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z vody, oleja, octu, soli a roztlačeného strúčika cesnaku.
6. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.