Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia s mozzarellou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 porcie

Potrebujeme: 4 ks kuracích pŕs 2 paradajky, 2 balenia syra mozzarella grilovacie korenie, korenie Stejk, mleté čierne korenie soľ, 1 kg zemiakov, olej Šalát: 1 čínska kapusta strúčik cesnaku, ocot, cukor, soľ, olej

Postup:

1. Umyté osušené kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, korením Stejk, pokvapkáme olejom a necháme pol hodinu marinovať.

2. Marinované mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, domäkka podusíme a odložíme na tanier.

3. Paradajky pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme a vo výpeku z mäsa opečieme z oboch strán, odstavíme a na teplé kolieska poukladáme plátky mozzarelly, ktoré necháme roztopiť. Paradajky so syrom uložíme na mäso.

4. Zemiaky so šupkou umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, z vrchnej strany nakrojíme na vejárik, potrieme olejom, dobre osolíme, reznou stranou uložíme na vymastený plech a upečieme.

5. Šalát: Čínsku kapustu natrháme na menšie kúsky a zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z vody, oleja, octu, soli a roztlačeného strúčika cesnaku.

6. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS