Kuracie prsia s omáčkou
18. 4. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:11)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 45 minút. Čas pečenia: 40 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 700 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 3 PL sezamového oleja, 6 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL čili pasty, 2 PL citrónovej šťavy, 4 zelené cibuľky, 4 PL marhuľového džemu, 1 ČL mletého zázvoru, olej na praženie, soľ
Ako na to:
1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno pokrájame. Pridáme polovicu mletého zázvoru, soľ, sezamový olej, 3 lyžice sójovej omáčky, kuracie mäso a premiešame. Marinujeme aspoň 3 hodiny.
2. Čili pastu zmiešame so zvyšným zázvorom, sójovou omáčkou a s citrónovou šťavou. Zelenú cibuľku nakrájame na kolieska a spolu s marhuľovým lekvárom pridáme do pripravenej zmesi.
3. Na panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania pražíme. Na takmer hotové nakvapkáme trochu marinády a dopražíme. Mäso podávame s omáčkou a obľúbenou prílohou.