Kuracie prsia s omáčkou
28. 5. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:25)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 35 minút. Čas praženia: 15 minút. Čas marinovania: 3 hodiny.
Potrebujeme (na 5 porcií): 700 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 3 PL sezamového oleja, 6 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL čili past,y 1 PL citrónovej šťavy, 4 zelené cibuľky, 4 PL marhuľového džemu, 1 ČL mletého zázvoru, olej na praženie, soľ
Ako na to:
1 Kuracie prsia nakrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno pokrájame. Pridáme polovicu mletého zázvoru, soľ, sezamový olej, 3 PL sójovej omáčky, nakrájané kuracie mäso a premiešame. Necháme 3 hodiny marinovať.
2 Čili pastu zmiešame so zvyšným zázvorom, sójovou omáčkou a s citrónovou šťavou. Zelenú cibuľu nakrájame na kolieska a spolu s marhuľovým džemom pridáme do pripravenej zmesi.
3 Na panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania opražíme. Na takmer hotové mäso nakvapkáme trochu marinády a dopražíme. Kuracie prsia podávame s omáčkou a obľúbenou prílohou.