Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia s pestom

Reklama

Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 100 g hladkej múky, 50 g strúhanky, soľ, mleté biele korenie, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1/2 ČL sušenej cibule, mletá sladká paprika, olej na vyprážanie, bazalkové pesto

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Vo väčšej mise zmiešame múku, strúhanku, soľ, korenie, mletú papriku, sušenú cibuľu, cesnak. Mäso nakrájame na prúžky a obalíme v múčnej zmesi.

2. Necháme ho 10 minút postáť, potom ho v zmesi ešte raz obalíme. Olej na vyprážanie rozohrejeme vo väčšom hrnci alebo vo fritéze.

3. Kuracie prúžky po častiach vyprážame 5 až 6 minút v oleji. Hotové zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke. Podávame s bazalkovým pestom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS