Kuracie prsia s pestom
4. 7. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)
Reklama
Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 100 g hladkej múky, 50 g strúhanky, soľ, mleté biele korenie, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1/2 ČL sušenej cibule, mletá sladká paprika, olej na vyprážanie, bazalkové pesto
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Vo väčšej mise zmiešame múku, strúhanku, soľ, korenie, mletú papriku, sušenú cibuľu, cesnak. Mäso nakrájame na prúžky a obalíme v múčnej zmesi.
2. Necháme ho 10 minút postáť, potom ho v zmesi ešte raz obalíme. Olej na vyprážanie rozohrejeme vo väčšom hrnci alebo vo fritéze.
3. Kuracie prúžky po častiach vyprážame 5 až 6 minút v oleji. Hotové zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke. Podávame s bazalkovým pestom.