Kuracie prsia plnené hermelínom
21. 7. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, 200 g hermelínu ( 2 kusy ), 1 šľahačková smotana, 1 lyžica hladkej múky, hydinový vývar, 100 g strúhaných mandlí, čerstvé ovocie, olej, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Kuracie prsia rozkrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme polovicou hermelínu, preložíme a spevníme špáradlom.
25 minút
2. Naplnené prsia poprášime hladkou múkou a opečieme zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberieme a výpek poprášime múkou, zalejeme vývarom a krátko povaríme.
15 minút
3. Na tanieri prelejeme hotové prsia šťavou a posypeme strúhanými mandľami. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a nakrájaným čerstvým ovocím, ktoré krátko pred podávaním zohrejeme na troške masla.
5 minút