Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia plnené hermelínom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, 200 g hermelínu ( 2 kusy ), 1 šľahačková smotana, 1 lyžica hladkej múky, hydinový vývar, 100 g strúhaných mandlí, čerstvé ovocie, olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1. Kuracie prsia rozkrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme polovicou hermelínu, preložíme a spevníme špáradlom.
25 minút

2. Naplnené prsia poprášime hladkou múkou a opečieme zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberieme a výpek poprášime múkou, zalejeme vývarom a krátko povaríme.
15 minút

3. Na tanieri prelejeme hotové prsia šťavou a posypeme strúhanými mandľami. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a nakrájaným čerstvým ovocím, ktoré krátko pred podávaním zohrejeme na troške masla.
5 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS