Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia plnené špargľou

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas na prípravu: 50 minút

Potrebujeme: 2 rezne z kuracích pŕs, 4 zelené špargle, 200 g syra s modrou plesňou, 8 tenkých plátkov údenej šunky, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 g čerstvého špenátu, 50 g masla 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie,

Dresing: 100 g rukoly, čerstvá bazalka, petržlenová vňať, olivový olej.

Ako na to: Umyté a očistené kuracie rezne naklepeme, jemne osolíme, okoreníme. Špargľu očistíme, uvaríme domäkka a poukladáme na mäso spolu s rozdrobeným syrom. Mäso zvinieme do roliek, ktoré obalíme údenou šunkou. Pečieme na pekáči prikrytom alobalom pri teplote 200 °C približne 45 minút.

Dresing: Rukolu opláchneme, odstránime stonky a ponorným mixérom rozmixujeme spolu so 4 až 5 lístkami bazalky, s petržlenovou vňaťou a niekoľkými lyžicami oleja. Dresing by nemal byť ani príliš hustý, ani riedky. Smotanu nalejeme do panvice, pridáme dresing, osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Odstavíme.

V druhej panvici rozohrejeme maslo a pretlačený cesnak. Pridáme špenátové listy, podlejeme malým množstvom vody a necháme zmäknúť. Upečené mäso šikmo prerežeme. Podávame s duseným špenátom a horúcim rukolovým dresingom. Náš tip: Okrem špargle sa dajú ako náplň do mäsa použiť aj sušené paradajky s mozzarellou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS