Kuracie prsia so zemiakmi
9. 6. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Shutterstock
Čas prípravy: 30 minút
Potrebujeme: 500 g zemiakov, 400 g červenej cibule, 1 červená paprička čili, 1/2 ČL mletej rasce, 4 kuracie prsičká (každé asi 140 g), soľ, mleté čierne korenie, 4 PL olivového oleja, 1 PL agátového medu, 500 ml hydinového vývaru, 1 stonka rozmarínu
Postup:
1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na 3 mm plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na 1 cm kolieska. Papričku umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Kuracie prsičká zľahka osolíme a okoreníme.
2. V pekáči zohrejeme olej, opečieme na ňom mäso zo všetkých strán a vyberieme na tanier. Do pekáča pridáme cibuľu, papričku čili a rascu, krátko podusíme a pridáme med a zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme asi 2 až 3 minúty.
3. Mäso vložíme do vývaru kožou smerom hore, pridáme stonku rozmarínu a pekáč dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 °C na prvej koľajničke zdola asi 15 minút.