Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsičká s mrkvou

Kuracie prsičká s mrkvou

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie

Potrebujeme:

4 kuracie prsičká, každé po 130 g, 500 g mrkvy, 2 bazalkové stonky, 50 g baby špenátu, 12 malých koktailových paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL masla, štipka kryštálového cukru, 4 PL olivového oleja

Postup:

1. Kuracie prsičká umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Mrkvy olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Bazalku umyjeme, z lístkov otrasieme vodu a nakrájame na pásiky. Baby špenát umyjeme a osušíme.

2. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Mäso osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a opekáme asi 5 minút. Prilejeme 100 ml vody a za občasného miešania dusíme, až sa všetka tekutina vyparí. Ochutíme soľou, korením, cukrom a pridáme bazalku.

3. Medzitým opečieme na olivovom oleji kuracie prsičká, opekáme z oboch strán dokopy asi 15 minút. Mäso zabalíme do alobalu a necháme 5 minút odležať.

4. Do výpeku z mäsa pridáme paradajky a 3 až 4 minúty ich opekáme, osolíme a okoreníme. Kuracie prsičká nakrájame na plátky a servírujeme spolu so špenátom a s paradajkami. Mrkvu podávame v samostatnej miske.

Čas varenia: 25 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS