Kuracie špízy s marhuľami
6. 7. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)
Čas prípravy: 10 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 4 rezne kuracích pŕs, 1 zväzok jarnej cibuľky, 12 marhúľ, šťava z 1 citróna, 4 PL olivového oleja, 1 PL medu, tymian, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Cibuľku očistíme a nakrájame na centimetrové kúsky. V miske zmiešame citrónovú šťavu, olej a med. Kuracie mäso nakrájame na kocky a primiešame do olejovo- medovej marinády, osolíme a okoreníme. Necháme 30 minút odstáť.
2. Marhule poprekrajujeme na polovice a vykôstkujeme. Na drevené špajdle striedavo ponapichujeme mäso, marhule a cibuľu.
3. Hotové špízy osolíme, okoreníme, potrieme zvyšnou marinádou a posypeme sekaným tymianom. Špízy grilujeme na rozpálenom grile 5 až 7 minút, pričom ich niekoľkokrát obrátime. Podávame ihneď po ugrilovaní.