Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie špízy s marhuľami

Reklama

Čas prípravy: 10 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 4 rezne kuracích pŕs, 1 zväzok jarnej cibuľky, 12 marhúľ, šťava z 1 citróna, 4 PL olivového oleja, 1 PL medu, tymian, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Cibuľku očistíme a nakrájame na centimetrové kúsky. V miske zmiešame citrónovú šťavu, olej a med. Kuracie mäso nakrájame na kocky a primiešame do olejovo- medovej marinády, osolíme a okoreníme. Necháme 30 minút odstáť.

2. Marhule poprekrajujeme na polovice a vykôstkujeme. Na drevené špajdle striedavo ponapichujeme mäso, marhule a cibuľu.

3. Hotové špízy osolíme, okoreníme, potrieme zvyšnou marinádou a posypeme sekaným tymianom. Špízy grilujeme na rozpálenom grile 5 až 7 minút, pričom ich niekoľkokrát obrátime. Podávame ihneď po ugrilovaní.

Vyberáme pre vás niečo PLUS