Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie stehná s citrónom a cesnakom

Kuracie stehná s citrónom a cesnakom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 kus veľké kuracie stehno, 2 kus hlavička cesnaku, 1 kus citrón, 1 hrsť hladkolistá petržlenová vňať, 4 polievková lyžica olivový olej, 2 polievková lyžica citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie

1.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Stehná opláchneme, osušíme, odstránime prebytočný tuk, osolíme a okoreníme. Cesnak očistíme a jednu hlavičku rozpolíme. Druhú hlavičku rozdelíme na strúčiky. Citrón opláchneme pod horúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Trocha petržlenovej vňate odložíme bokom na ozdobu. Zvyšok nasekáme a premiešame s olejom a citrónovou šťavou. Pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku.

2.

Stehná naukladáme s rozpoleným cesnakom a so zvyšnými strúčikmi cesnaku do zapekacej misy a pokvapkáme petržlenovým olejom. Obložíme citrónom a pečieme asi 40 minút dozlatista. Podľa potreby zvýšime teplotu na posledných 10 minút na 200 °C.

3.

Podávame ozdobené odloženou petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS