Kuracie stehná s citrónom a cesnakom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kus veľké kuracie stehno, 2 kus hlavička cesnaku, 1 kus citrón, 1 hrsť hladkolistá petržlenová vňať, 4 polievková lyžica olivový olej, 2 polievková lyžica citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie
1.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Stehná opláchneme, osušíme, odstránime prebytočný tuk, osolíme a okoreníme. Cesnak očistíme a jednu hlavičku rozpolíme. Druhú hlavičku rozdelíme na strúčiky. Citrón opláchneme pod horúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Trocha petržlenovej vňate odložíme bokom na ozdobu. Zvyšok nasekáme a premiešame s olejom a citrónovou šťavou. Pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku.
2.
Stehná naukladáme s rozpoleným cesnakom a so zvyšnými strúčikmi cesnaku do zapekacej misy a pokvapkáme petržlenovým olejom. Obložíme citrónom a pečieme asi 40 minút dozlatista. Podľa potreby zvýšime teplotu na posledných 10 minút na 200 °C.
3.
Podávame ozdobené odloženou petržlenovou vňaťou.