Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie stehná na hubách a šalotke

Kuracie stehná na hubách a šalotke

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 kus dolné kuracie stehno, 2 polievková lyžica olivový olej, 4 vetvička tymian, 7 kus šalotka, 3 strúčik cesnak, 350 gram miešané huby, 150 mililiter suché biele víno, 200 mililiter hydinový vývar, 1 polievková lyžica studené maslo, soľ, mleté čierne korenie

1.

Kuracie stehná osolíme a posypeme čiernym korením. Na panvici rozhorúčime olej a stehná na nom zo všetkých strán zľahka opečieme. Pridáme 2 vetvičky tymianu, šalotky, cesnak a huby. Podlejeme vínom a vývarom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 25 až 30 minút.

2.

Výpek dochutíme soľou a korením a zjemníme maslom.

3.

Podávame ozdobené čerstvým tymianom a s čerstvou ciabattou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS