Kuracie stehná na hubách a šalotke
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
Reklama
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kus dolné kuracie stehno, 2 polievková lyžica olivový olej, 4 vetvička tymian, 7 kus šalotka, 3 strúčik cesnak, 350 gram miešané huby, 150 mililiter suché biele víno, 200 mililiter hydinový vývar, 1 polievková lyžica studené maslo, soľ, mleté čierne korenie
1.
Kuracie stehná osolíme a posypeme čiernym korením. Na panvici rozhorúčime olej a stehná na nom zo všetkých strán zľahka opečieme. Pridáme 2 vetvičky tymianu, šalotky, cesnak a huby. Podlejeme vínom a vývarom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 25 až 30 minút.
2.
Výpek dochutíme soľou a korením a zjemníme maslom.
3.
Podávame ozdobené čerstvým tymianom a s čerstvou ciabattou.