Kurča na pive s hrozienkami
5. 3. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 10 minút; Čas varenia: 40 minút
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
1 kurča, 50 g masti, 2 cibule, 250 ml svetlého piva, 500 ml hydinového vývaru (z kocky), 20 g hrozienok, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, 200 g ryže ,1 PL oleja.
POSTUP:
1. Kurča umyjeme, očistíme, rozporciujeme a osušíme papierovou utierkou. Mäso zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti.
2. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme dozlatista. Mäso podlejeme pivom a trochou vývaru, pridáme hrozienka a udusíme domäkka.
3. Prebratú umytú ryžu opražíme na oleji, zalejeme vývarom a prikrytú udusíme domäkka. Udusenú ryžu naservírujeme na tanier, pridáme kurča a podlejeme mäsovou šťavou. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.