Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kurča na pive s hrozienkami

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 10 minút; Čas varenia: 40 minút

NA 4 PORCIE POTREBUJEME:

1 kurča, 50 g masti, 2 cibule, 250 ml svetlého piva, 500 ml hydinového vývaru (z kocky), 20 g hrozienok, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, 200 g ryže ,1 PL oleja.

POSTUP:

1. Kurča umyjeme, očistíme, rozporciujeme a osušíme papierovou utierkou. Mäso zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti.


2. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme dozlatista. Mäso podlejeme pivom a trochou vývaru, pridáme hrozienka a udusíme domäkka.


3. Prebratú umytú ryžu opražíme na oleji, zalejeme vývarom a prikrytú udusíme domäkka. Udusenú ryžu naservírujeme na tanier, pridáme kurča a podlejeme mäsovou šťavou. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS