Reklama

Kurča na španielsky spôsob

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE 2 lyžice olivového oleja 8 vykostených kuracích stehienok bez kože 1 stredne veľká červená cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 veľká červená paprika 1 veľká žltá paprika 400 g ošúpaných paradajok z konzervy 150 ml suchého bieleho vína 1 lyžica mletej sladkej papriky 80 g klobásy chorizo (alebo inej korenenej klobásy) 25 g vykôstkovaných čiernych olív soľ a mleté čierne korenie na ozdobenie zväzok petržlenovej vňate

POSTUP:
1. V kastróle rozohrejeme olej. Kuracie stehienka rozrežeme na polovice a opečieme dozlatista. 2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, cesnak prelisujeme a pridáme k stehienkam. Papriky pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semiačok, nakrájame na pásiky a takisto pridáme k mäsu. Opekáme ich, kým nezmäknú. 3. Primiešame nakrájané paradajky s vínom a necháme zovrieť. Klobásu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pridáme ju k ostatným surovinám a dusíme. 4. Olivy rozkrojíme, pridáme do kastróla a podľa chuti osolíme a okoreníme. Umyjeme, osušíme a nakrájame petržlenovú vňať, ktorou jedlo ozdobíme. Podávame s chlebom.

Výber pre vás