Kurča na víne
5. 6. 2010, 2:00

Zdroj: Recepty zo života 13
Čas prípravy: 50 minút. Čas pečenia: 30 minút.
Potrebujeme: 1 väčšie kurča, 250 g malých cibuliek, 2 strúčiky cesnaku, 150 g šampiňónov, menšiu viazaničku tymianu, 350 ml červeného vína, 100 ml slepačieho vývaru, bobkový list, olej, soľ
Takto sa to podarí:
1. Kurča umyjeme, osušíme, rozdelíme na 6 častí a posolíme. Cibuľky očistíme a nakrájame na štvrtinky, cesnak nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme a tiež nakrájame na plátky.
2. Menší plech vymastíme, pridáme kúsky mäsa, cibuľky, cesnak, šampiňóny a bobkový list, osolíme, a posypeme nasekaným tymianom. Všetko zalejeme červeným vínom a 10 minút pečieme, kým sa víno neodparí.
3. Potom prilejeme slepačí vývar a zakryté pečieme ešte 20 minút. Posledných 5 minút pekáč odkryjeme a mäso zapečieme doružova. Podávame s čerstvou bagetou alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.