Kurča na zelenine
25. 8. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kurča, 200 g bielej reďkovky, 2 menšie cibule, 400 g kyslej kapusty, 1 smotana na varenie, mletá rasca, 100 g masla, soľ, olej
Postup:
1. Kurča rozdelíme na porcie, posolíme.
2. Očistenú cibuľu najemno pokrájame a reďkvičku postrúhame.
3. Cibuľu udusíme na oleji, pridáme reďkvičku a pokrájanú kyslú kapustu, rascu a smotanu. Všetko premiešame a dáme na vymastený menší plech. Na kapustový základ poukladáme porcie kurčaťa, ktoré dobre potrieme maslom.
4. Vložíme do horúcej rúry a zakryté pečieme. Po 30 minútach odkryjeme a dopečieme. Podávame so zemiakmi.