Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kurča na zelenine

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kurča, 200 g bielej reďkovky, 2 menšie cibule, 400 g kyslej kapusty, 1 smotana na varenie, mletá rasca, 100 g masla, soľ, olej

Postup:

1. Kurča rozdelíme na porcie, posolíme.

2. Očistenú cibuľu najemno pokrájame a reďkvičku postrúhame.

3. Cibuľu udusíme na oleji, pridáme reďkvičku a pokrájanú kyslú kapustu, rascu a smotanu. Všetko premiešame a dáme na vymastený menší plech. Na kapustový základ poukladáme porcie kurčaťa, ktoré dobre potrieme maslom.

4. Vložíme do horúcej rúry a zakryté pečieme. Po 30 minútach odkryjeme a dopečieme. Podávame so zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS