Kuriatková polievka so zemiakmi a s tymianom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:52)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 750 mililiter hydinový vývar, 100 mililiter suché biele víno, 400 gram huby kuriatka, 200 gram zemiaky, 2 kus mrkva, 2 kus bobkový list, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica maslo, 1 polievková lyžica čerstvý tymián, 1 čajová lyžička čerstvý rozmarín, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech
1. Zemiaky a mrkvu ošúpeme, umyjeme. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a mrkvu na malé kocky. Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno.
2. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom krátko opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme kuriatka a zeleninu, krátko spolu podusíme a vložíme bobkové listy a nasekané bylinky. Zalejeme vínom a následne aj vývarom.Dochutíme soľou a korením. Varíme na miernom ohni asi 15 minút.
3. Pred podávaním posypeme strúhaným muškátovým orieškom.