Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kvalitné hrnce: Ako si kúpiť také, ktoré vám vydržia roky?

Zdravé jedlá navaríte za necelú hodinku.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Neraz som sa „popálil“ pri kúpe hrncov a panvíc. Ich povrch sa väčšinou rýchlo zničí, alebo sa vyduje dno.

Rád by som si zaobstaral také, ktoré by mi vydržali roky a zároveň by sa v nich dalo pripravovať zdravé jedlo. Mohli by ste mi poradiť?

Kristián

Radíme vám:

Každý chce zostať dlho zdravý a aktívny, a to nezávisí iba od toho, či kupujeme zdravé a čerstvé potraviny, ale aj od ich spracovania. Aby sa pri varení zachovalo čo najviac výživných látok, odporúčam používať špeciálny riad, pri ktorom sa využíva vlastná vlhkosť potravín.

Majú špeciálne akutermické vrstvené dno, vďaka ktorému sa para zohrieva, stúpa k pokrievke, tam sa ochladzuje a klesá nadol. Takýmto spôsobom možno variť bez vody a piecť bez tuku, pričom sa výživné látky zničia minimálne a ostane zachovaná chuť potravín.

Ďalšou výhodou je rýchlosť varenia, dokonca sa v tomto systéme dá naprogramovať podobne ako automatická práčka. Tento riad je vyrobený z kvalitnej antikorovej ocele, takže výrobcovia dávajú naň záruku 30 rokov.

Vyberáme pre vás niečo PLUS