Reklama

Kyslá šošovicová polievka

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút

Potrebujeme: 150 g prebratej suchej šošovice, 1 1/4 l vody, 250 g zemiakov, 50 g masti, 2 lyžice hladkej múky, 50 ml vody na zápražku, 250 ml mlieka, ocot, mletá červená paprika, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Ako na to:

1. Vopred namočenú šošovicu varíme do polomäkka, potom k nej pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a dovaríme.

2. Na horúcej masti opražíme doružova 1/3 múky a pridáme mletú červenú papriku. Zápražku zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, vlejeme do polievky a povaríme.

3. V mlieku rozhabarkujeme zvyšok múky, vlejeme do polievky a necháme prevrieť.

4. Polievku dochutíme octom a jednotlivé porcie ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.