Máte chuť na čerstvé domáce koláče, langoše, šišky aj pizzu? Zamrazte si kysnuté cesto a máte ho vždy poruke
5. 9. 2018, 15:20 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:40)

Zdroj: Shutterstock
Takto si doma môžete pripraviť mrazenú pizzu, domáce pečivo či šišky. Kysnuté cesto môžete zamraziť, ponúkame vám návod krok za krokom.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Koláče, langoše, šišky aj pizza. Na toto všetko sa používa kysnuté cesto. Jeho nevýhodou je, že sa musí upiecť hneď. Dá sa však aj zamraziť na horšie časy.

Zdroj: Shutterstock
Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.
Začnite tým, že zamiesite vaše obľúbené kysnuté cesto so sušeným, nie čerstvým droždím. Sušeného použite dvakrát viac, ako je napísané v recepte.
Cesto dajte vymiesiť a nechajte ho kysnúť na teplom mieste aspoň 30 minút. Vykysnuté cesto znova premieste a dajte na plech, na ktorom je položená vymastená potravinárska fólia.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Môžete takto uložiť celý bochník cesta, alebo menšie bochníčky. Potrite ich trochou oleja a prikryte potravinárskou fóliou. Vložte do mrazničky a nechajte ho tam aspoň 10 hodín. Bochníky si takto zachovajú svoj tvar. Po 10 hodinách ich môžete zabaliť po jednom do fólie alebo igelitového vrecka a vložiť do mrazničky tak, aby nezaberali veľa miesta.
Keď príde čas pečenia, vyberte bochník z mrazničky a nechajte ho pomaly rozmraziť v chladničke. Po rozmrazení môžeme robiť žiadané tvary- koláč, rožky alebo čokoľvek iné.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračné foto
Vytvarované pečivo dajte na plech a nechajte vykysnúť na teplom mieste. Teraz môže ísť smelo do rúry.