Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máte chuť na čerstvé domáce koláče, langoše, šišky aj pizzu? Zamrazte si kysnuté cesto a máte ho vždy poruke

Pizza z mikrovlnky je rýchla a chutná možnosť, ALE...

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Takto si doma môžete pripraviť mrazenú pizzu, domáce pečivo či šišky. Kysnuté cesto môžete zamraziť, ponúkame vám návod krok za krokom.

Koláče, langoše, šišky aj pizza. Na toto všetko sa používa kysnuté cesto. Jeho nevýhodou je, že sa musí upiecť hneď. Dá sa však aj zamraziť na horšie časy.

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Zdroj: Shutterstock

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Začnite tým, že zamiesite vaše obľúbené kysnuté cesto so sušeným, nie čerstvým droždím. Sušeného použite dvakrát viac, ako je napísané v recepte.

Cesto dajte vymiesiť a nechajte ho kysnúť na teplom mieste aspoň 30 minút. Vykysnuté cesto znova premieste a dajte na plech, na ktorom je položená vymastená potravinárska fólia.

Zdroj: Shutterstock‎

Ilustračná snímka

Môžete takto uložiť celý bochník cesta, alebo menšie bochníčky. Potrite ich trochou oleja a prikryte potravinárskou fóliou. Vložte do mrazničky a nechajte ho tam aspoň 10 hodín. Bochníky si takto zachovajú svoj tvar. Po 10 hodinách ich môžete zabaliť po jednom do fólie alebo igelitového vrecka a vložiť do mrazničky tak, aby nezaberali veľa miesta.

Keď príde čas pečenia, vyberte bochník z mrazničky a nechajte ho pomaly rozmraziť v chladničke. Po rozmrazení môžeme robiť žiadané tvary- koláč, rožky alebo čokoľvek iné.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračné foto

Vytvarované pečivo dajte na plech a nechajte vykysnúť na teplom mieste. Teraz môže ísť smelo do rúry.

Vyberáme pre vás niečo PLUS