Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kysnuté pupáky s makom patria k vianočnej klasike: Podľa nášho videoreceptu budú chutiť ako tie od babičky

Kysnuté pupáky s makom

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Reklama

Obľúbená klasika ktorá nám ohromne chutí aj mimo vianočných sviatkov. Toto jedlo pripomína obed od mamičky či babky!

Kysnuté pupáky s makom

Kysnuté pupáky s makom

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Kysnuté pupáky s makom

4 porcie

Potrebujeme:

600 ml teplého mlieka

1 lyžička + 1 lyžica kryštálového cukru

1/2 kocky droždia

500 g hladkej múky

65 g masla

štipka soli

2 lyžice slnečnicového oleja

mletý mak a práškový cukor podľa chuti

Takto sa to podarí:

1. 150 ml teplého mlieka, 1 lyžičku kryštálového cukru a droždie zmiešame. Prikryjeme utierkou a odložíme na 10 minút kysnúť.

2. Múku, zvyšný cukor, 150 ml teplého mlieka, maslo, olej a kvások zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na 1 hodinu.

3. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré rozdelíme na menšie kúsky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 až 30 minút.

4. Upečené pupáky zalejeme zvyšným teplým mliekom a necháme vpiť všetku tekutinu. Nakoniec posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom, spojíme a môžeme hneď podávať.

Čas prípravy: 20 minút

Čas kysnutia: 10 + 60 minút

Čas pečenia: 30 minút

Ďalšie šikovné recepty nájdete v novom čísle nášho mesačníka Varenie&pečenie. Kúpite v každom dobrom stánku!

Zdroj: Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

Vyberáme pre vás niečo PLUS