Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kysnuté pupáky s makom

Kysnuté pupáky s makom

Zdroj: Beautifood.sk

Reklama

90 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 mililiter teplé mlieko, 1.5 polievková lyžica kryštálový cukor, 0.5 kocka droždie, 500 gram hladká múka, 65 gram maslo, 0.25 čajová lyžička soľ, 2 polievková lyžica slnečnicový olej, mletý mak a práškový cukor podľa chuti

1.

150 ml teplého mlieka, 0,5 PL kryštálového cukru a droždie zmiešame. Prikryjeme utierkou a odložíme na 10 minút kysnúť.

2.

Múku, zvyšný cukor, 150 ml teplého mlieka, maslo, olej a kvások zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na 1 hodinu.

3.

Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré rozdelíme na menšie kúsky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 až 30 minút.

4.

Upečené pupáky zalejeme zvyšným teplým mliekom a necháme vpiť všetku tekutinu. Nakoniec posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom, spojíme a môžeme hneď podávať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS