Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľadový šalát s kuracím mäsom a nivovo-orechovým dresingom

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 20 minút

Potrebujeme: 1 stredne veľký ľadový šalát, 4 stredne veľké hrušky, 500 g kuracích pŕs, 1 citrón n grilovacie korenie, 200 g syra niva, 50 – 100 g vlašských orechov, olivový olej na opekanie, 1 strúčik cesnaku, soľ, trochu mlieka.

Ako na to: Ľadový šalát nakrájame na rezance a namočíme do studenej vody, aby nezvädol. Umyté a ošúpané hrušky zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky. Uložíme ich do misky a zalejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, okoreníme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a grilujeme na grile alebo na panvici. Vlašské orechy posekáme na menšie kúsky.

Pridáme roztlačenú nivu, olej a podľa potreby mlieko. Všetko zmiešame. Dresing môžeme dochutiť soľou a pretlačeným strúčikom cesnaku. Ľadový šalát dáme odkvapkať, uložíme naspodok taniera, rozložíme naň plátky hrušky, pridáme nivovo-orechový dresing a navrch nakladieme plátky grilovanej kuraciny. Hotové jedlo môžeme ozdobiť mesiačikom paradajky

Vyberáme pre vás niečo PLUS