Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahké jedlo, ľahká príprava: Pórkový šalát so syrom

Pórkový šalát so syrom, pór, syr

Zdroj: isifa

Reklama

4 porcie • Čas prípravy: 20 minút

Potrebujeme

2 póry • 2 zrelé jablká • 4 PL pomarančovej šťavy • 2 až 3 PL limetovej šťavy • 4 PL sezamového oleja • soľ • mleté čierne korenie • 50 g vlašských orechov • 100 syra s modrou plesňou • 2 PL kyslej smotany • petržlenová vňať na ozdobu

Príprava

Pór očistíme, umyjeme, bielu a svetlozelenú časť nakrájame na kolieska. Jablká umyjeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrovníky, dužinu nakrájame na mesiačiky a premiešame s pórom. V miske zmiešame pomarančovú a limetovú šťavu so sezamovým olejom, podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Nálevom ochutíme šalát. Syr rozdrobíme.

Šalát rozdelíme do misiek. Vrch posypeme rozdrobeným syrom a vlašskými orechmi. Navrch pridáme ešte 1 PL kyslej smotany. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS