Ľahké jedlo, ľahká príprava: Pórkový šalát so syrom
4. 10. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:49)

Zdroj: isifa
4 porcie • Čas prípravy: 20 minút
Potrebujeme
2 póry • 2 zrelé jablká • 4 PL pomarančovej šťavy • 2 až 3 PL limetovej šťavy • 4 PL sezamového oleja • soľ • mleté čierne korenie • 50 g vlašských orechov • 100 syra s modrou plesňou • 2 PL kyslej smotany • petržlenová vňať na ozdobu
Príprava
Pór očistíme, umyjeme, bielu a svetlozelenú časť nakrájame na kolieska. Jablká umyjeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrovníky, dužinu nakrájame na mesiačiky a premiešame s pórom. V miske zmiešame pomarančovú a limetovú šťavu so sezamovým olejom, podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Nálevom ochutíme šalát. Syr rozdrobíme.
Šalát rozdelíme do misiek. Vrch posypeme rozdrobeným syrom a vlašskými orechmi. Navrch pridáme ešte 1 PL kyslej smotany. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.