Ľahký dezert z čokolády: Ak raz ochutnáte TENTO pohár, stane sa vašou závislosťou!
13. 6. 2021, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 6:58)

Zdroj: Shutterstock
Čokoládový pohár s citrónovou šľahačkou je ideálny recept na letné dni. Bude chutiť celej rodine a jeho príprava trvá naozaj iba zopár minúť. Mňaam, to musíte skúsiť.
- Dĺžka prípravy (min): 90
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Citrónová šľahačka:
- 125 ml smotany na šľahanie
- 100 g bielej čokolády
- pol ks balíčka stužovača šľahačky
- 3 lyžice citrónového krému
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Čokoládový krém:
- 200 ml mlieka
- 2 lyžice cukru
- 120 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 1 ks a pol lyžice masla
- 1 ks žĺtok
- 2 lyžice hladkej múky
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica instantnej kávy
Na ozdobu:
- 1 ks čokoládové hobliny
Postup
Krok 1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme v smotane kúsky bielej čokolády. Premiešame, odstavíme a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutú šľahačku vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Citrónový krém vymiešame s citrónovou šťavou a vmiešame do vyšľahanej smotany. Zľahka premiešame a odložíme do chladu.
Krok 2
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom. V 70 mililitroch mlieka rozpustíme instantnú kávu. Žĺtok vymiešame s cukrom, pridáme preosiatu múku a kávu rozpustenú v mlieku.
Krok 3
Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme vymiešanú zmes a za stáleho miešania na miernom ohni varíme, pokým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa, stále miešame a pridávame rozpustenú čokoládu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, vmiešame do polovychladnutej masy a premiešame. Do pohárov plníme postupne čokoládový krém s citrónovou šľahačkou a ozdobíme hoblinkami čokolády.