Reklama

Ľahký dezert z čokolády: Ak raz ochutnáte TENTO pohár, stane sa vašou závislosťou!

Čokoládový koláč z hrnčeka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čokoládový pohár s citrónovou šľahačkou je ideálny recept na letné dni. Bude chutiť celej rodine a jeho príprava trvá naozaj iba zopár minúť. Mňaam, to musíte skúsiť.

  • Dĺžka prípravy (min): 90
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Citrónová šľahačka:

  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • pol ks balíčka stužovača šľahačky
  • 3 lyžice citrónového krému
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Čokoládový krém:

  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 120 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 1 ks a pol lyžice masla
  • 1 ks žĺtok
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica instantnej kávy

Na ozdobu:

  • 1 ks čokoládové hobliny

Postup

Krok 1

Vo vodnom kúpeli rozpustíme v smotane kúsky bielej čokolády. Premiešame, odstavíme a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutú šľahačku vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Citrónový krém vymiešame s citrónovou šťavou a vmiešame do vyšľahanej smotany. Zľahka premiešame a odložíme do chladu.

Krok 2

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom. V 70 mililitroch mlieka rozpustíme instantnú kávu. Žĺtok vymiešame s cukrom, pridáme preosiatu múku a kávu rozpustenú v mlieku.

Krok 3

Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme vymiešanú zmes a za stáleho miešania na miernom ohni varíme, pokým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa, stále miešame a pridávame rozpustenú čokoládu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, vmiešame do polovychladnutej masy a premiešame. Do pohárov plníme postupne čokoládový krém s citrónovou šľahačkou a ozdobíme hoblinkami čokolády.