Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahký jahodový koláč

Ľahký jahodový koláč

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 15 až 20 minút, pre celú rodinu

Potrebujeme: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 350 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, jahody, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, cukor a 9 lyžíc teplej vody vyšľaháme dopenista.
10 minút

2. K zmesi pridáme múku a prášok do pečiva a zapracujeme. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
5 minút

3. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto a na vrch poukladáme očistené jahody. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky a posypeme cukrom.
15 minút

Elektrická rúra: 180 °C,
Teplovzdušná rúra: 160 °C,
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Dobrá rada

Namiesto čerstvých jahôd môžete použiť aj zavárané, treba ich však pred použitím scediť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS