Ľahký jahodový koláč
11. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 15 až 20 minút, pre celú rodinu
Potrebujeme: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 350 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, jahody, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, cukor a 9 lyžíc teplej vody vyšľaháme dopenista.
10 minút
2. K zmesi pridáme múku a prášok do pečiva a zapracujeme. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
5 minút
3. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto a na vrch poukladáme očistené jahody. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky a posypeme cukrom.
15 minút
Elektrická rúra: 180 °C,
Teplovzdušná rúra: 160 °C,
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Dobrá rada
Namiesto čerstvých jahôd môžete použiť aj zavárané, treba ich však pred použitím scediť.