Lahodná omeleta s bylinkami
11. 8. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:59)

Zdroj: Archív
Reklama
4 PORCIE; PRÍPRAVA: 10 MINÚT 4 jarné cibuľky 2 PL masla soľ a mleté čierne korenie 3 PL byliniek (petržlen, bazalku, tymian) 8 vajíčok 100 g tvrdého syra 1/2 pohára píniových jadierok
POSTUP:
1. Cibuľu pokrájame na tenké pásiky, 3 minúty podusíme na lyžičke masla, osolíme a okoreníme. 2. Oddelíme vaječné žĺtky a bielky. Bylinky nasekáme, zmiešame so žĺtkami a zľahka posolíme. 3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Opatrne ho vmiešame do žĺtkov s bylinkami a potom na strednom plameni postupne pečieme omelety. 4. Každú omeletu nakoniec posypeme strúhaným syrom a preložíme napoly. Posypeme nasekanými bylinkami a píniovými jadierkami.