Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Lahodná plnka dodá vášmu obedu nový chuťový rozmer: Vyskúšajte, mäsožrúti sa budú zalizovať

Plnené stehná so slaninkou a šampiňónmi

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Lahodné prísady dodajú plátkom mäsa nový chuťový rozmer, ktorí ocenia malí aj veľkí mäsožrúti. Akýkoľvek recept si vyberiete, budú sa zalizovať!

Prekladané mäso s modrým syrom

6 porcií

800 g morčacích pŕs ● 250 g syra s modrou plesňou ● soľ ● 4 plátky šunky ● mleté čierne korenie ● 1 červená paprika ● 1 žltá paprika ● olej ● pažítka ● cherry paradajky

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na osem plátkov a jemne naklepeme. Potom osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozohriatej panvici opekáme rezne z oboch strán približne 15 minút. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Na polovicu plátkov mäsa položíme šunku, posypeme rozdrobeným syrom a zakryjeme druhou polovicou plátkov mäsa. Zaistíme špáradlami, preložíme na pekáč a zapekáme v rúre rozohriatej na 200 °C ďalších 15 minút. Upečené mäso preložíme na taniere. Ozdobíme nakrájanými paprikami, paradajkami
a pažítkou.

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 15 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Prekladané mäso s modrým syrom

Morčacie prsia s tvarohom

5 porcií

1 kg morčacích pŕs ● 200 g plátkov syra (typu eidam) ● 250 g plátkov šunky ● 2 červené papriky ● 100 g syra mascarpone ● 50 g termizovaného tvarohu ● 100 g píniových orieškov ● soľ ● mleté čierne korenie ● štipka mletého nového korenia
● 2 PL masti ● 200 ml hydinového vývaru

Mäso umyjeme, osušíme, podľa potreby jemne naklepeme (najlepšie cez potravinársku fóliu), ochutíme soľou a korením. Papriky zbavíme jadrovníka, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Zmiešame ich s mascarpone, tvarohom a píniovými orieškami. Ochutíme soľou, čiernym a novým korením. Morčacinu obložíme plátkami šunky a syra, na ne natrieme syrovú plnku a mäso opatrne zrolujeme. Aby sa pri pečení morčacina neotvárala, napevno ju previažeme kuchynskou niťou. Mäso najprv sprudka opekáme na masti z každej strany asi 4 minúty. Preložíme na pekáč, podlejeme vývarom a dáme piecť na 1 hodinu a 40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Podávame napríklad so zemiakovými kroketami a zeleninovým šalátom.

Čas prípravy: 40 minút
Čas pečenia: 1 hodina 40 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Morčacie prsia s tvarohom

Plnené stehná so slaninkou a šampiňónmi

5 porcií

10 kuracích stehien ● 500 g bravčového pliecka ● 100 g údenej slaniny ● 100 g šampiňónov ● 80 g bravčovej pečene ● 2 vajcia ● 50 g masla
● soľ ● mleté čierne korenie

Na mäsovom mlynčeku najemno pomelieme bravčové pliecko, slaninu, očistené šampiňóny a pečeň. Zmes preložíme do misy, pridáme vajcia, soľ a korenie a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a vykostíme. Plnku rozdelíme na stehná, preložíme na polovicu a zaistíme špáradlami. Stehná poprekladáme na pekáč spojom nadol. Navrch rozdelíme vločky masla. Pekáč vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a stehná upečieme dozlatista. Hotové vyberieme a podávame so zemiakmi.

Čas prípravy: 50 minút
Čas pečenia: 60 minút

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Plnené stehná so slaninkou a šampiňónmi

Kuracia roláda

4 porcie

1 kura ● soľ ● 100 g masla ● 5 starších rožkov ● 2 vajcia ● 1 strúčik cesnaku ● 1 cibuľa ● nasekaná petržlenová vňať ● mleté čierne korenie

Kura umyjeme, osušíme a ostrým nožom rozrežeme na prsiach. Čepeľou oddelíme prsia od hrudného koša. Kožu na krídlach a stehnách narežeme jedným rezom a mäso pri kostiach oddelíme. Všetko mäso by malo ostať prichytené k jednému kusu kože. Mäso potom prekryjeme fóliou a zľahka naklepeme. Rožky nakrájame na kocky a necháme mierne oschnúť. Nakrájanú cibuľu prudko opečieme na rozohriatom masle, odstavíme a primiešame prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Zmes s vajcami, so soľou a s korením primiešame k rožkom. Plnku rovnomerne nanesieme na kuracie mäso a opatrne zvinieme. Zvonka mäso zaistíme kuchynskou niťou. Roládu preložíme na pekáč, mierne podlejeme vodou a zvrchu osolíme. Zakryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. Po 30 minútach odokryjeme a dopečieme. Počas pečenia podlievame výpekom. Upečenú roládu vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na plátky. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Čas prípravy: 60 minút
Čas pečenia: 45 až 50 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.