Špenátové wrapy s kuracím mäsom

4 porcie

● 300 g kuracích pŕs

● soľ

● 2 ČL oleja

● 1 ČL mletej sladkej papriky

● 300 g nízkotučného čerstvého syra

● 6 ČL horčice

● 4 PL mlieka

● 200 g miešaného šalátu (listový, ľadový, poľný, špenát, …)

● 1/2 šalátovej uhorky

● 4 špenátové tortily

● 1/2 červenej cibule

● 150 g cherry paradajok

● 1/2 žltej papriky

Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Na horúcej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán dozlatista. Teplotu znížime a dusíme ďalších 5 minút. Dochutíme paprikou a necháme vychladnúť. Syr, mlieko a horčicu spolu vymiešame dohladka. Dochutíme soľou. Šalát prepláchneme a vytrasieme z neho vodu. Paradajky prerežeme a uhorku nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na rezance. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Tortily položíme na pracovnú dosku a potrieme ich z jednej strany syrovou nátierkou. Posypeme šalátom, uhorkami, paradajkami, cibuľou, paprikou a vychladnutým mäsom. Tortily z jednej strany trochu zahneme dovnútra a následne zrolujeme. Pred podávaním šikmo prerežeme.

Čas prípravy: 20 minút

Čas varenia: 10 minút

Kuracie prsia nakrájame na rezance.
Kuracie prsia nakrájame na rezance.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK