Reklama

Zvýšili vám zemiaky z obeda? Šup s nimi do chladničky: Pozor, ale nikdy nie TAKTO!

Keď dodržíte pár pravidiel, vaše pyré bude chutiť ako od šéfkuchára.

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Pri prílohách sa nám stáva, že ich uvaríme priveľa, a potom nevieme, čo s nimi. My vám poradíme, ako ich uskladniť, aby ste si z nich neskôr mohli pripraviť niečo veľmi dobré.

Nedeľný obed sa bez príloh ako zemiaky, cestoviny či ryža nezaobíde. Neodhadli ste však množstvo a teraz vám zostalo a vám je ľúto všetko vyhodiť? Ani to nerobte. Všetko sa dá skvelo zužitkovať cez týždeň, keď máte málo času na varenie.

Ako správne variť dlhozrnnú ryžu?

Zdroj: Shutterstock

Ako správne variť dlhozrnnú ryžu?

Dôležité však je zvyšky správne uskladniť, aby sa vám zbytočne rýchlo nepokazili a vy ste ich nemuseli vyhodiť, čomu ste sa chceli vyhnúť.

Pri cestovinách platí, že ako prvé je dôležité ich uvarené nechať dobre vychladnúť a potom dať do uzatvárateľnej nádoby. Až potom vložte do chladničky. Keď sú cestoviny studené, nebude sa v nádobe vytvárať kondenzát (zrazená voda) a cestoviny vydržia dlhšie – až 4 dni.

Zdroj: Shutterstock

Na jednu porciu stačí 70 g cestovín.

Ryža a zemiaky sa skladujú rovnakým spôsobom ako cestoviny. Môžete ich ešte dva dni po varení využiť na niečo iné.

Predovšetkým pri zemiakoch je ale dôležité ich skladovať vzduchotesne uzavreté. Veľmi rýchlo totiž do seba nasajú chuť iných potravín v chladničke a budú chutiť zvláštne. Zmeniť sa môže aj ich konzistencia.