Lasagne s kuracím mäsom a špenátom
26. 11. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 45 MINÚT 800 g mletých kuracích pŕs 400 g špenátu 8 dl mlieka 100 g masla 150 g hladkej múky 200 g cibule 200 g cesnaku 1 viazaničku bazalky 350 g mozzarelly na pizzu 800 g ošúpaných paradajok z konzervy 1 kg cesta na lasagne soľ, korenie
POSTUP: 1. Cibuľu posekáme nadrobno a osmažíme ju na malom množstve oleja. Pridáme strúčiky cesnaku, nakrájané na väčšie kúsky, čerstvú bazalku, osolíme a okoreníme. 2.Na tento základ dáme kuracie mäso, ktoré mierne osmažíme, potom pridáme ošúpané paradajky a všetko zalejeme trochou vody. Ragú varíme niekoľko minút, pričom neustále dopĺňame odparenú vodu. 3.Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Potom do nej nastrúhame mozzarellu a pridáme patrične očistené listy špenátu. Varíme tak dlho, pokiaľ špenát nezmäkne. 4.Omáčku so špenátom, kuracie ragú s paradajkami a cesto na lasagne kladieme striedavo po vrstvách na pekáč, zakryjeme alobalom a pečieme približne 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C. 5.Potom snímeme hliníkovú fóliu a lasagne pečieme ešte ďalších 10 minút. Podávame teplé.