Lepší ste ešte nejedli! Upečte si cheesecake podľa našich rád, len sa vám rozplynie na jazyku
30. 4. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:23)

Zdroj: Shutterstock
Tvarohový koláč či cheesecake – tento dezert milujeme. A preto vám prezradíme tajné tipy, ktoré z vás spravia v pečení tejto dobroty jedničku.
Tvarohový koláč, tvarohová torta, cheesecake – tento obľúbený koláč z tvarohu alebo smotanového syra, vajec, mlieka a cukru je klasikou, na ktorú nedáme dopustiť. Keď pri jeho príprave dodržíte zopár postupov, pripravíte z neho majstrovské dielo, na ktoré nikto len tak ľahko nezabudne. Mňam.

Zdroj: Shutterstock
Ako upiecť dokonalý cheesecake?
Jemná tvarohová plnka bude úžasne ľahká a hebká, keď do nej zapracujete po častiach bielkový sneh. Použite na to metličku alebo stierku.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Limetkový cheesecake s levanduľou (5. krok)
Tvarohový koláč má dlhšiu dobu pečenia a tak sa ľahko stane, že povrch nepekne zhnedne. Preto ho pri pečení prikryte papierom na pečenie alebo alobalom. Povrch tak zostane pekne svetlý. Pokiaľ na pečenie používate teplovzdušnú rúru, prikryte koláč alobalom, pričom okraje pevne uchyťte okolo formy, aby sa vám neposunul.
Zdroj: Peter Brenkus
Cheesecake
Aby sa vám plnka po upečení neprepadla, treba koláč nechať po upečení vo vypnutej rúre s trocha pootvorenými dverami prinajmenšom pol hodinu, ale ideálne celú hodinu postupne chladnúť. Potom vyberte a na kuchynskej mriežke nechajte úplne vychladnúť. Tvarohový koláč krájajte vždy, až keď je úplne vychladnutý, inak by sa vám mohol rozpadnúť.
Zdroj: Shutterstock
Ovocná tvarohová torta
A šikovný trik na záver. Po upečení a vychladnutí potrite povrch koláč zľahka ohriatou a cez sitko pretretou marhuľou marmeládou a nechajte zaschnúť. Koláč tak získa krásny lesk a aj výnimočnú chuť.
Zdroj: Shutterstock
Milujem koláčiky, ku káve musia byť, najmä cheesecake.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Tvarohová torta s čučoriedkami
Zdroj: Shutterstock
Čerešňový cheesecake zo syra cottage
Zdroj: Shutterstock
Cheesecake s ovocím