Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Touto klasikou nepohrdne ani chlap! 4 tipy na úžasnú bublaninu, ktorá rýchlo zmizne z taniera

Šťavnatá s marhuľami

Zdroj: Čas prípravy: 15 minút Čas pečenia: 20 minút

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Cesto ľahké ako pierko a množstvo čerstvého ovocia. Letnou klasikou nepohrdne ani chlap! V nedeľu je Deň otcov, oslávte ho nadýchaným koláčikom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Toto ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES musíte vyskúšať: Nezvyčajná kombinácia dostane každého!

    Šťavnatá s marhuľami 

    12 kúskov

    12 marhúľ ● 3 vajcia ● 150 g kryštálového cukru ● 215 ml smotany na šľahanie ● 300 g polohrubej múky ● 1 balenie prášku do pečiva ● štipka soli ● práškový cukor na posypanie

    Vajcia s cukrom vymiešame do peny. Za stáleho miešania pridáme smotanu na šľahanie a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou. Cesto vylejeme na plech veľký asi 32 x 22 cm a vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ho pokrájanými marhuľami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút dozlatista. Upečenú a vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Šťavnatá s marhuľami

    Čokoládová s orechmi a so slivkami

    8 kúskov

    100 g horkej čokolády ● 85 g masla ● 3 vajcia ● 85 g kryštálového cukru ● štipka soli ● 1 balíček vanilínového cukru ● 100 g mletých lieskových orieškov ● 7 sliviek (môžu byť aj zavárané) ● maslo a kakao na vymazanie a vysypanie formy

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme sneh a dáme bokom. Žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme na svetlú penu, vmiešame roztopenú čokoládu s maslom, oriešky a nakoniec opatrne aj sneh. Cesto zarovnáme do pripravenej formy a poukladáme rozpolené slivky. Dáme piecť na 50 až 55 minút. Necháme vychladnúť a potom nakrájame.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas pečenia: 50 minút

    Podávajte ešte teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Mňam.

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Čokoládová s orechmi a so slivkami

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Super dezert, po ktorom sa budete zalizovať: Šťavnatú malinovú tortu dokáže pripraviť aj začiatočník

      S ovocím zo záhrady

      12 kúskov

      6 domácich vajec ● 370 g práškového cukru ● 150 ml teplej vody ● 370 g polohrubej múky ● 1/2 balíčka prášku do pečiva ● 1 balíček vanilínového cukru ● 150 ml oleja ● ovocie (najlepšie kombinácia marhúľ s čerešňami) ● práškový cukor na posypanie ● tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

      Čas prípravy: 15 minút
      Čas pečenia: 20 minút

      Náš tip
      Pridajte do cesta aj na kocky nasekanú horkú a bielu čokoládu.

      Zdroj: archív Dobré jedlo

      S ovocím zo záhrady

      Hrušková s jemne popraskaným povrchom

      24 kúskov

      200 g masla ● 115 g krupicového cukru ● 2 vajcia ● nastrúhaná kôra z 1 citróna ● 150 g hladkej múky ● 125 g hustého bieleho jogurtu ● štipka soli ● 2 očistené hrušky nakrájané na menšie kúsky ● 75 g krupicového cukru na posypanie

      Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, po jednom pridávame vajcia a citrónovú kôru. Pri nižších otáčkach striedavo pridávame múku so štipkou soli a jogurt. Pridáme nakrájané hrušky, zľahka premiešame a dáme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Povrch cesta uhladíme a husto posypeme cukrom. V rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 30 až 40 minút. Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a nakrájame.

      Čas prípravy: 25 minút
      Čas pečenia: 30 minút

      Náš tip
      Bublaninu môžete posypať aj klasickou mrveničkou z masla, cukru a múky a tak dať piecť.

      Zdroj: archív Dobré jedlo

      Hrušková s jemne popraskanám povrchom

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.