Lievance z ovsených vločiek
2. 8. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
Reklama
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 45 MINÚT 160 g ovsených vločiek 400 ml mlieka 1 balíček vanilínového cukru 150 g práškového cukru 2 vajcia 140 g polohrubej múky 3 nastrúhané jablká olej
POSTUP: 1. Ovsené vločky namočíme do teplého mlieka a necháme napučať. 2. Do mlieka pridáme vanilínový a práškový cukor, rozšľahané vajcia, preosiatu múku a cesto dobre vymiešame. 3. Nakoniec pridáme očistené a nastrúhané jablká a premiešame. 4. Na troche horúceho oleja pečieme lievance. 5. Podávame s džemom, ovocím, nutelou alebo so šľahačkou.