Lístkové šamrolky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
Reklama
25 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 400 gram lístkové cesto, 250 gram práškový cukor, 2 kus vajce, 0.25 čajová lyžička soľ, hladká múka na posypanie pracovnej dosky, práškový cukor na posypanie
1. Rúru predhrejeme na 190 °C.
2. Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát a narežeme na pásiky. Každý pásik namotáme na rúrku a potrieme žĺtkom. Dáme piecť asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
3. Nad parou vyšľaháme sneh z 2 bielkov so soľou aj s práškovým cukrom na hustý krém.
4. Krémom naplníme pripravené šamrolky a posypeme práškovým cukrom.