Listový šalát s kuracím mäsom
19. 7. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 250 g miešaného listového šalátu, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 PL dijonskej horčice, 1 PL citrónovej šťavy, 125 g bieleho jogurtu, 1 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 400 g kuracích pŕs, 2 PL slnečnicového oleja, 100 g šampiňónov, 1 PL balzamikového octu, 8 kokteilových paradajok, 2 PL sekanej pažítky
Postup:
1. Šalát natrháme na menšie kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať. Vajcia ošúpeme a rozpolíme. Žĺtky vyberieme a v miske roztlačíme vidličkou. Pridáme k nim horčicu, pár kvapiek citrónovej šťavy, jogurt, olivový olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.
2. Bielky najemno nasekáme. Mäso nakrájame na plátky. V panvici ohrejeme slnečnicový olej, na ktorom mäso 4 až 5 minút z oboch strán opekáme. Vyberieme z panvice, osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu.
3. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do rozpálenej panvice po mäse a za stáleho miešania prudko opečieme. Vyberieme a pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou. Výpek v panvici ochutíme octom a soľou, krátko prehrejeme.
4. Paradajky nakrájame na menšie kúsky. Šalát rozdelíme na štyri taniere, naň rozložíme huby a paradajky. Navrch poukladáme opečené kúsky mäsa. Pokvapkáme výpekom a jogurtovým dresingom. Ozdobíme nasekanými bielkami a pažítkou, ihneď podávame.