Losos v marináde
31. 12. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
Reklama
6 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 20 MINÚT 1 kg plátkov z lososa olej Marináda: 150 ml oleja 1 ČL soli 2 ČL horčice 2 ČL kečupu 1/2 ČL korenia garam masala 1/2 ČL čili korenia 1/2 ČL mletého čierneho korenia 1 ČL mletej červenej papriky 3 až 4 strúčiky cesnaku
POSTUP:
1. Všetky suroviny do marinády dôkladne vymiešame. Plátky lososa umyjeme a každý pomocou štetca natrieme marinádou z každej strany. 2. Pekáč vymastíme, uložíme naň kúsky lososa a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 195 °C. Podávame s plátkom citróna a so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.