Losos pečený na masle
18. 2. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT1/2 vykosteného lososasoľ100 - 150 g masla kôpor
POSTUP:
1. Pripravenú opláchnutú a osušenú polovičku lososa iba zľahka potrieme soľou a vložíme do ohňovzdornej misy vytretej asi tretinou masla. 2. Misku dáme do rúry a asi 10 minút pečieme. Potom rybu potrieme rozohriatym maslom. Zvyšok masla pridáme do zapekacej misy a lososa dopečieme. Pri pečení ho radšej neobraciame, aby si zachoval tvar. 3. Potom lososa rozporciujeme, preložíme na taniere a obložíme kúskami citróna. Tip:
K mäsu lososa sa chuťovo hodí kôpor, preto ho na tanieroch ozdobíme stonkou čerstvého kôpru. Ak nemáme čerstvý kôpor, podávame k lososovi varené zemiaky, do ktorých primiešame sušený kôpor.