Reklama

Losos pečený na masle

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT1/2 vykosteného lososasoľ100 - 150 g masla kôpor

POSTUP:
1. Pripravenú opláchnutú a osušenú polovičku lososa iba zľahka potrieme soľou a vložíme do ohňovzdornej misy vytretej asi tretinou masla. 2. Misku dáme do rúry a asi 10 minút pečieme. Potom rybu potrieme rozohriatym maslom. Zvyšok masla pridáme do zapekacej misy a lososa dopečieme. Pri pečení ho radšej neobraciame, aby si zachoval tvar. 3. Potom lososa rozporciujeme, preložíme na taniere a obložíme kúskami citróna. Tip:
K mäsu lososa sa chuťovo hodí kôpor, preto ho na tanieroch ozdobíme stonkou čerstvého kôpru. Ak nemáme čerstvý kôpor, podávame k lososovi varené zemiaky, do ktorých primiešame sušený kôpor.