Losos s pomarančovou omáčkou
2. 5. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:35)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme: 4 plátky lososa, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička koriandrových semienok, 1 lyžica olivového oleja, 15 g masla, 120 ml čerstvej pomarančovej šťavy, 120 ml bieleho vína, 120 ml smotany, korenie, soľ, petržlenová vňať, strúhaná pomarančová kôra.
Ako na to: Plátky ryby vykostíme, očistíme a okoreníme pomletými koriandrovými semienkami a celým korením. Na panvici zohrejeme olej s maslom a na miernom ohni opražíme plátky lososa z oboch strán dozlatista. Opražené plátky vyberieme.
Do panvice prilejeme pomarančovú šťavu a biele víno. Privedieme do varu, vmiešame smotanu a varíme, kým nevznikne omáčka. Kúsky ryby položíme na tanier a prelejeme scedenou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a strúhanou pomarančovou kôrou.