Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Losos s pomarančovou omáčkou

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 40 minút

Potrebujeme: 4 plátky lososa, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička koriandrových semienok, 1 lyžica olivového oleja, 15 g masla, 120 ml čerstvej pomarančovej šťavy, 120 ml bieleho vína, 120 ml smotany, korenie, soľ, petržlenová vňať, strúhaná pomarančová kôra.

Ako na to: Plátky ryby vykostíme, očistíme a okoreníme pomletými koriandrovými semienkami a celým korením. Na panvici zohrejeme olej s maslom a na miernom ohni opražíme plátky lososa z oboch strán dozlatista. Opražené plátky vyberieme.

Do panvice prilejeme pomarančovú šťavu a biele víno. Privedieme do varu, vmiešame smotanu a varíme, kým nevznikne omáčka. Kúsky ryby položíme na tanier a prelejeme scedenou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a strúhanou pomarančovou kôrou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS